jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Annons

5 saker alla mammor borde få

1. En pushpresent. 
Efter förlossningen tycker jag att alla mammor förtjänar en present. Ja, det är väldigt amerikanskt men jag tycker verkligen att man är värd något extra även om bebisen är ”den finaste gåvan man kan få.” Jadajadajda, ge henne en fin ring. Eller en walk in closet.

2. Massage – regelbundet. 
Bara för att man har fött ut barnet betyder inte det att man inte längre bär det. Man gör ju inget annat. Bära, lyfta, bära, bära, bära. Ryggen är oftast redan rejält sliten efter 9 månader som gravid. Ge mamman massage – konstant!

3. Schemalagd egentid. 
Hur gulliga och fina och roliga barnen än är så är egentid superviktigt. Det behöver inte alltid vara att man åker iväg och bor på hotell. Ibland kan egentid vara att få plocka ut ur diskmaskinen utan att bli störd. Se till att planera egentid för det är lätt att det glöms bort och inte prioriteras.

4. Högre ersättning. 
Jag förstår inte hur man klarar sig på ersättningen som ensamstående förälder? Höj ersättningen för samtliga mammor tack! Eller är det bara jag som inte sparade pengar innan jag skaffade barn??

5. Tre dygns oavbruten sömn. 
Sömn gör så otroligt mycket för humöret. När man inte får sova ordentligt på ett par nätter blir man som en levande zombie. Inte så angenämt. Lösning: Lägg mamman i en säng och låt henne ligga där i tre dygn – minst. Helt ostört. Jag skojar inte. Gör det bara.

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:
8 saker jag sa innan jag fick barn
10 saker man behöver som nybliven mamma
8 saker jag inte visste om snippan innan jag fött barn
5 saker man inte säger till en nybliven förälder 
10 saker man inte säger till en gravid 
7 fördelar med ersättning

Fler roliga listor:
5 tecken på att du är en orimligt trött småbarnsförälder
10 saker som kan göra en 3,5 åring skogstokig, rasande arg och ledsen
5 fördelar med dagmamma
Så identifierar du en småbarnsförälder på 100 meters avstånd
5 kroppshållningar i småbarnsvardagen
9 saker du inte visste innan ditt barn började förskolan

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

 1. Viccan

  Använd ergonomiskt bärande så ska du se att ryggen mår bättre! Och bebis har du babybjörn kassera den!
  Visst är de en omställning med inkomsten men hey vi har de bra som får va hemma med våra små!
  Sover du dåligt testa samsovning då får du ett tryggt barn som sover mer! Lycka till!

  1. Viccan

   Trist att du hänvisar till nåt du skrivit om.. antar du menar att andra mammor ger tips. jo men tänk du kanske lär sig nåt. Jag säger de jag skräver för att ge andra en chans att tänka utanför boxen och faktiskt kunna få ett drägligare liv. men men mentaliteten att alltid veta bäst tycker jag är trist. Jag lyssnar massor på andra. Jag dömer inte dig för hur du väljer att vara utan delar bara med mig. take it or leave it.

 2. Sara

  Jo, sedan är det väl bra om man har en stark kropp också. Jag hade inga ryggproblem under graviditeten och inte heller nu och det är väl tur eftersom jag inte har någon som kan massera. Det är inte heller några problem att ta alla nätter utan det blir vad man gör det till. Precis som man kan glömma egentiden när man är själv om allt. Vissa saker hinner man när barnet sover men då gör man dem ju med andan i halsen.

 3. Sara

  Det går att klara sig på ersättningen som ensamstående OCH snåla på dagarna lite. Bebisen kostar inte mycket efter den är född utan det handlar ju helt om vad den vuxne vill ha för levnadsstandard. Om man inte vill prioritera bort klädinköp, äta ute, resor etc för sig själv under ledigheten så blir det såklart tufft. Jag slår i SGI-taket med råge och får knappt ut halva min normala lön när jag tar ut ca 16-18 dagar (har föräldrapenningtillägg från arbetsgivaren också), och det går hur bra som helst. Köpte allt innan bebisen föddes och har kläder för det första året klara redan (mest inrop från Tradera). Förbereder man (vilket man har ca 7-8 mån på sig) är det inga problem. Den inköpsnotan hamnade säkert på 30-40 000, har inte vågat räkna.

 4. Linda

  Håller mer!!!
  Sömn är något jag inte fått på snart 1 1/2år. Lång historia kort- väldigt mammig dotter som dödsångestskriker hela nätterna om jag inte är hemma eller hos henne.
  Inte nog med det så har hon börjat att vakna varje timme hela natten och uppepå det få ett utbrott i 45-60min vid 4tiden på morgonen
  Så massage, sova i 3 dygn mm låter underbart

 5. anna

  Håller med om alla punkterna förutom den om ersättningen. Tycker att det är helt fantastiskt att FÅ pengar för att vara hemma med våra barn och att man har rätt att vara hemma så länge.

Annons