jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Annons

5 saker du borde passa på att göra innan du får barn

1. Gå på bio. 
Gör det bara!! Jag kommer ihåg att jag inte ville ”passa på” att gå på bio i slutet av graviditeten. Men det ångrar jag faktiskt nu. Visst kan vi ordna barnvakt för att gå på bio, men då ska man sitta där och titta på en film men ändå tänka ”undrar vad Elsa gör nu” osv.

2. Bli riktigt jävla full. 
Nej, jag ammar inte och ja jag kan dricka alkohol nu. Men jag vill inte det. Jag är liksom inte det minsta sugen på att bli full. Fast jag kom på nu att man måste blir riktigt jävla full innan man blir gravid då… Dåligt tips. Det här med fylla är helt enkelt ett avklarat kapitel i mitt liv. Jag kanske får en härlig 40-årskris sen och spårar ur totalt? Hoppas!

3. Åka på en utlandssemester. 
Hur härligt livet än må vara med barn så är stunderna på en solstol med en bok i handen förbi. För evigt? Eller blir det en del av min 40årskris? Dricka drinkar på Ibiza i en solstol helt ensam? Nej, men allvarligt. Passa på att åka på en ”sista” semester utan barn.

4. Ta körkort. 
”Eh, ja det gör väl alla när dom är 18 år?” tänker du. Ja, jag är sämst. Jag tänker nu på hur mycket tid jag faktiskt hade över innan jag fick barn. VARFÖR tog jag bara inte körkort innan? Nej det är så klart inte försent, men betydligt svårare nu.

5. Sova ett dygn. 
Nej, sömn går ju tyvärr inte att lagra. Varför har vi inte kommit längre? VARFÖR kan man inte ladda kroppen likt ett batteri? NÄR ska detta ske? Tänk så fruktansvärt praktiskt. Då skulle man ju kunna plugga in en sladd lite då och då och ta en lur för att ladda upp.

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:
8 saker jag sa innan jag fick barn
10 saker man behöver som nybliven mamma
8 saker jag inte visste om snippan innan jag fött barn
5 saker man inte säger till en nybliven förälder 
10 saker man inte säger till en gravid 
7 fördelar med ersättning

Fler roliga listor:
5 tecken på att du är en orimligt trött småbarnsförälder
10 saker som kan göra en 3,5 åring skogstokig, rasande arg och ledsen
5 fördelar med dagmamma
Så identifierar du en småbarnsförälder på 100 meters avstånd
5 kroppshållningar i småbarnsvardagen
9 saker du inte visste innan ditt barn började förskolan

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

 1. Erika- familjeliv, träning och inredning

  Vilka roliga listor! Speciellt ”8 saker jag inte visste om snippan innan jag fött barn”. Alla snackade om hur ont själva förlossningen gjorde men ”när barnet var ute så var all smärta booorta”. Yeah right! Jag hade så ONT och kunde varken gå, sitta eller ligga. Fyy. Men klart värt det ;) (ifall nån skulle få för sig ngt annat). KRAM!

 2. Lena

  Jag håller med om att man ska passa på innan man får barn. Väntar mitt första och är beräknad 14 oktober, vilket börjar närma sig! I helgen skämmer jag bort min partner och även mig med spa och övernattning! Tycker att han är värd något extra för det vi än så länge gått igenom och det som kommer (Precis som att vi kvinnor kan få en push present)!

 3. Sanna

  Alltså jag säger bara SPA som jag tjatat på mina singelvänner; gå på spa! Jämt! Varför gjorde man inte det innan barn?! Deras svar: gumman, du hade inte råd, haha! Nåja när jag blir rik och lilleman äldre ska jag sitta på spa tills fan löser av mig:P

 4. Mia

  Mkt av det där kommer..snart. När Elsa är 1 kan o ska du absolut gå på bio, ut o ta en AW. Körkort klarar du till 100%, där är planering o struktur A och O.
  Resa bort och sova blir svårare, men om man är två kan man bytas av.
  Tänk va positivt det här blev! Kände mig rädd och inlåst när min plutt var lika gammal som E. Saker förändrad, är därmed mitt slutord! Pöss!

 5. Bella

  Bra lista! Sant! Fast man kan dricka alkohol utan att bli full ;) Jag älskar att ta nåt glas rött tex. även med en liten hehe kram !

Annons