jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Annons

7 saker jag har googlat sen jag fick barn

1. Röda prickar. Röda utslag. Prickar.
Om jag fick ett vettigt svar som lugnade mig? Inte alls. Mitt barn kan lida av allt från bältros till svinkoppor. Alternativt båda i en kombo.

2. Feber. Hög feber. Barnet har feber. Är feber farligt?
Svaret? Feber i sig är inte farligt, men ibland kan det tyda på en sällsynt sjukdom. Om jag tror att just mitt barn har drabbats av en sällsynt sjukdom? Självklart. 1177 har fått och kommer att få många samtal från mig om just feber, räkna med det!

3. Insjunken fontanell. Fontanell. Pulserande fontanell farligt?
Barnet kan vara antingen uttorkat eller helt normalt. Om jag blev klokare av den googlingen? Inte direkt.

4. Hårt bajs. Löst bajs. Illaluktande bajs. Grönt bajs.
Bajs finns verkligen i alla färger och former. Barnbajs varierar i färg och form – det är tydligen helt normalt.

5. Kalla fötter farligt? Kalla fötter spädbarn. 
Ska fötterna frysa sönder och lossna nu? Nej, små barn har alltid kalla fötter och händer pga blodcirkulationen.

6. Sömnbrist. Sömn. Kan man dö av att sova för lite?
Hjärnceller dör av sömnbrist. Det är bevisat genom forskning. Tydligen. Så synd.

7. Kolik. Ont i magen. Gaser i magen. Magknip spädbarn.
Om man googlar just magproblem och spädbarn får man ju upp 1000 tips och trix och alternativ på olika tänkbara diagnoser. Ett bra svar google ger är magmassage för spädbarn. Annars undviker jag gärna att googla just magproblem. Det kan vara allt från kolik till en fis på sned.

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:
8 saker jag sa innan jag fick barn
10 saker man behöver som nybliven mamma
8 saker jag inte visste om snippan innan jag fött barn
5 saker man inte säger till en nybliven förälder 
10 saker man inte säger till en gravid 
7 fördelar med ersättning

Fler roliga listor:
5 tecken på att du är en orimligt trött småbarnsförälder
10 saker som kan göra en 3,5 åring skogstokig, rasande arg och ledsen
5 fördelar med dagmamma
Så identifierar du en småbarnsförälder på 100 meters avstånd
5 kroppshållningar i småbarnsvardagen
9 saker du inte visste innan ditt barn började förskolan

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

 1. A

  Hej Jessica (och Angelica)!
  Tack för en grym podd, den får en på gott humör varje måndag. :)
  Jag har en fråga om den s.k. bebisverkstaden som ni kanske kan svara på i podden/ här. Jag och min kille har precis bestämt oss för att börja försöka och jag känner mig stressad över hur lång tid det kommer att ta och självklart, om jag ens kommer kunna få barn. Därför undrar jag (och hoppas att ni känner er bekväma med att svara, men förstår självklart om det är för personligt) hur lång tid det tog för er med respektive barn? Hur många försök tog det innan ni blev gravida?
  Väldigt tacksam för svar!
  Puss&kram A

 2. ettparontillmorsa
  ettparontillmorsa

  Check :) Och tack snälla du för att du länkar till min lista! En kanske dum fråga – men hur gör jag det där ”pingback” som du brukar skriva? finns det nån funktion i kommentatorsfälten som jag missar ? :)

Annons