jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Annons

8 saker man inte vill höra när man försöker gå ner i vikt

lista_loppi

1. Får du verkligen äta det där??
– Ja, jag får äta vad jag vill, tack för omtanken.

2. Nu får du inte gå ner mer.
– Det finns att ta av, du behöver inte vara orolig. När du inte längre ser mig bakom en lyktstolpe, då kan du börja oroa dig.

3. Har du bara gått ner 800 gram den här veckan? Det bajsar jag ut – varje dag.
– Grattis!

4. Det där är ju nyttigt fett.
– Fett är fett oavsett om den är i flytande form eller formad som en avokado.

5. Jag vet en diet som är mycket bättre. 
– Bad jag om tips? Den här metoden fungerar finfint för mig, tack.

6. Men guuuud vad snygg du har blivit!
– Eh. Tack. Hur såg jag ut innan?

7. Men en liten bit kan du väl ta iaf?
– Kan du ta ett nej tack?

8. Du passade bättre med större former.
– Well, thank you. Jag tänker inte äta upp mig igen för din skull.

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:
5 saker jag inte trodde skulle spela någon roll (innan jag fick barn)
6 situationer där babblarna är oumbärliga 
5 saker alla mammor borde få
8 saker jag sa innan jag fick barn

8 saker jag inte visste om snippan innan jag fött barn
5 saker man inte säger till en nybliven förälder 
10 saker man inte säger till en gravid 
7 fördelar med ersättning

Fler roliga listor:
För och nackdelar med livet som fotbollsfru
9 knäppa saker på min förlossning
5 saker jag inte kan sluta oroa mig för
5 saker vänner utan barn lär förstå
10 saker jag inte visste innan jag varit höggravid 
7 saker jag tog för givet innan jag fick barn

8 saker föräldrar borde göra mer
10 pekpinnar nyblivna mammor kan vara utan

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

 1. anne

  Pappas favorit: ”Ska du överlev# på det där??” Gloende på min tallrik. Suck!
  Jag håller inte alls med Anna om att människor ska behöva motivera det ena eller det andra. Jag är mer inne på Magdalena Ribbings linje: Det är oförskämt att stirra på andras portioner och kommentera dem öht. Om vi bara kunde enas om det och sluta. Jag är multifödoämnesallergiker och vill bara trycka n brödbiten i käften på somliga så att jag kan få äta i fred.

  1. Anna

   Men känner man att man tar åt sig är de väl lättare att säga ”jag är allergisk”, ”jag försöker gå ned i vikt för min skull”, ”blir jag inte mätt tar jag mer”, ”jag älskar denna maten” osv.
   Jag menar inte att man behöver ha en lång utläggning för alla men de kommer alltid finnas människor runt dig som tycker du är bra som du är, inte förstår sig på allergier, inte vill inse att andra gillar/blir mätt på maten eller bara vill uttrycka en åsikt.. Och just till de runt en varför inte berätta hur det är och varför du gör något.
   Och till människor som bara inte ska bry sig så menade jag att de är dem som behöver en knäpp på näsan ;)

 2. inspomorsan

  En annan favorit är ju de kommentarerna som inte sägs alls. De som bara stirrar med avundsjuka ögon på dig och som låtsas som att du inte allas gått ner 22 kg sedan förlossning i maj. MEN, de där människorna sporrar bara mig ännu mer och jag har tajtare kläder för varje gång jag träffar dem:)

 3. Anna

  Hmm vet inte om jag håller med. jag försöker tänka istället så om jag fattat ett beslut egentligen vilket som helst tex gå ned i vikt, sluta någon idrott, hur jag fostrar mina barn, om jag absolut inte låter de (barnen) äta socker osv så har jag ju antagligen argument för det beslut jag fattat som i ditt fall gå ned i vikt och jag förutsätter att du har egna argument varför du valt att gå ned i vikt och då tycker jag att har olika folk en åsikt om varför du inte borde gå ned i vikt eller så borde du kunna motivera för dem varför du gjort de valet.
  Sen
  Finns de ju helt klart knäppa människor som inte behöver annat än en knäpp på näsan..

 4. Johanna

  Kul med listor! Och bra blogg!
  Kan du inte skriva en lista på vad man borde säga till någon som vill gå ner i vikt? :)

 5. Lina

  Den här listan ska jag skriva ut och sätta på anslagstavlan på mitt jobb. Där kommenteras det flitigt i lunchrummet. ”Ska du bara äta sallad” och liknande. Inte ok. Alla väljer själva.

 6. Sara | BF 6 januari

  Just 2an fick jag höra i princip hela min tävligsdiet. Speciellt från vissa delar av släkten, då hade jag dessutom tagit ett snack med dom hur ser skulle vara tiden fram till tävling och förklarat att jag INTE ville höra något sånt men det gjorde det iaf. Nu vet jag att just en tävligsdiet är väldigt extrem och inte så hälsosam. Men det är minst lika jobbigt att få höra kommentaren när man försöker gå ner till en hälsosam vikt.

  Försök att låt det rinna av dig,vet att det kan vara riktigt svårt och jobbigt,speciellt när man har en svacka. Du är grym som kämpar! Och angående ökningen den här veckan så är det mest troligt vätska då du skrev att du höll på att bli sjuk/var krasslig. Det i samband med lite stress påverkar mycket mycket mer än vad man tror.

  Heja heja!

 7. Sandra

  Alltså ja, det där med ”taaa nu lite kaka” o man tackar nej gång på gång. Men sen kan man nog komma med utseendepikar efteråt! ”Du kanske inte skulle ha ätit tårta” Jamen vem orkar säga nej 150 gånger?

Annons