Nu kastar jag ut vågen! – Jessica Lagergrens
jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Annons

Nu kastar jag ut vågen!

Ni må tycka att jag är velig och kör nystart titt som tätt när det kommer till kost och träning. Men vet ni, det är så jag fungerar. Jag kommer kanske ändra mig igen efter det här. Men just nu känner jag bara för att leva life och skita i vad det står på vågen. De siffrorna är egentligen helt oviktiga för mig och mitt mående måste få vara prio ett. Jag är trött på dåligt samvete över att stoppa “fel” saker i munnen. Trött på skitångest över att kanske ätit för mycket eller fel. Med det sagt säger jag inte att jag inte vill tänka på vad jag äter. Det vill jag. Jag vill äta hälsosamt och jag vill fortfarande gå ner i vikt, men jag kan inte med de här veckouppdateringarna längre. I have had it.

Så, nu slänger jag ut vågen och fokuserar främst på mitt inre ett tag. På lördag springer jag mitt livs första halvmaraton och det ser jag fram emot. Många har frågat hur träningen inför det har gått. Det har väl egentligen inte gått som jag planerade från början. Jag har sprungit en mil som längst. Mitt mål för lördag är att hinna runt innan de drar snöret. Det kommer jag att klara! Länge leve min kropp. Den lever och den mår bra.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

 1. Karo

  Hej, helt rätt vikt är bara en siffra! Du har aldrig funderat på att scanna dig regelbundet istället ? Så du ser sammansättningen av fett, muskler, vätska mm i förhållande till ålder och längd. Där kan de även utlösa de virala värderas och det är de som ska vara bra för att kroppen är hälsosam från insidan och ut. Lycka till.

 2. Frida

  Så bra grej, jag ska också göra som du och strunta i siffror och fokusera på välmående istället!
  Lycka till på halvmaran! Tips! Boka in en massage på måndag, det finns risk att du får ont i ryggen etc efter att ha sprungit så långt (eller det har jag fått när jag sprungit längre än jag brukar och jag önskar alltid att jag varit mer förutseende)
  Kram!

 3. Elin

  Underbart, livet är till för att levas och må så bra vi bara kan ❤️ Njut av din fina familj & lev 😘

 4. Pellanpellan

  Akta dig för skador bara, jag sprang tjejmilen förra året och hade inte tränat så mycket innan…,Har fortfarande ont i ett knä efter det!
  Önskar dig all lycka till!

 5. Liv

  Åh, vad härligt att se de orden Jessica!!
  Jag tror du kommer tjäna på det!
  Du är värd allt gott! Lycka till med loppet!

 6. Martina

  Jag försöker göra samma sak. Insett att man bara blir ledsen över att se en siffra. Bättre att må bra :)

 7. Lu

  jaaa! vilket bra beslut Jessica! Hälsa har inte ett skit att göra med vad det står på vågen. Snarare bidrar den till psykisk ohälsa pga ångest. Kram

 8. Cassandra

  Heja dig!! Jag har precis gjort nästan samma sak. Sagt upp vv och satsar på att bli hälsosam inifrån och ut. Är trött på viktångest och jojobantning. Lycka till med halvmaran! Det fixar du!

 9. Fridelius945

  Vilken härlig och sund inställning tycker jag! Man kan faktiskt inte vara perfekt på allt och ha för höga krav på sig själv hela tiden. Då mår man till slut bara dåligt på ett eller annat sätt (ofta mentalt). Satsa kanske på att vara lagom? Vara lagom nyttig,jobba lagom mycket/hårt osv.

  Tack för att du skrev det här,och bevisar typ det jag skrev,att man behöver inte va perfekt hela tiden,att man måste faktiskt också få njuta av livet. Och att det är okej att INTE konstant bry sig om sitt utseende/hälsa. Ovavsett hur du ser ut så tycker jag du har en sprudlande,jättefin personlighet!

  Kraaaam från Frida!

 10. Angelica

  Asså du är så grym, ville också springa halvmaran. Men får bli nästa år😁
  Helt rätt ut med vågen👊🏻

 11. Fru Bryngelsson

  Hejja Hejja dig👏🏻Fasiken va grym du ä❣️
  Man ska träna och äta bra för att kropp och sinne ska må bra…
  Jag bestämde mig för att sluta äta värktabletter idag och låta träningen vara mitt piller🙌🏼Får se hur det går men hoppas det går vägen😃✌🏼
  Puss och kram😘😘😘

 12. Tove

  HELT RÄTT! Slutade väga mig för ca 1,5 år sedan och är så glad för det. Siffror på vågen ska inte få bestämma om jag är nöjd över mig själv :)!

 13. Ellen

  Heja dig! Jag har kommit till exakt samma slutsats. Fuck it, liksom. Jag lever en gång och ska mitt fokus ligga på några extrakilon? NEJ!

 14. Felicia

  Det gör du rätt i! Finns inga rätt o fel! Man gör det som passar en själv bäst! 😍 ser framemot att höra hur loppet går på lördag 😍❤️

 15. Erika Kvarnlöf

  Härliga du! Tycker att du gör HELT rätt. Och när det gäller din halvmara kan jag meddela att jag sprang Göteborgsvarvet år 2013 (oxå en halvmara) efter att jag hade fått barn 2011. Jag hade aldrig sprungit längre än en mil så mitt mål var att lyckas springa hela vägen. Och det gjorde jag. Började gråta av lycka när jag kom i mål. Så detta fixar du galant. Räkna dock med sjukt ont i benen efteråt, jag kom knappt upp för backen hemma när jag kom hem efteråt. :) kram!

 16. Ellinor

  Blir så glad över detta. Dina veckouppdateringar av vikt har gett mig ångest, pga att jag själv börjar tänka på min kropp/vikt då. (Jo jag har ju kunnat välja att sluta läsa din blogg men gillar den/dig så i övrigt) Och jag försöker också lära mig att fokusera på hälsa/mående istället för hur jag ser ut eller väger. Heja dig 😘

 17. Isabella

  Vilken bra inställning 👏 Och självklart klarar du dig runt! Ett steg i taget 👍 och det sitter i huvudet! Heja heja!

 18. Therese

  Älskar din inställning!! Jag har aldrig mått så bra som när jag slängde ut min våg & sket i alla siffror. Nu är bara fokus på hur kroppen känns, inte vad den väger för vad spelar det för jävla roll rent ut sagt?! Ursäkta svordomen 🙈

Annons