jessicalagergren

Jessica Lagergrens

Annons

Så gick vår sockerfria månad

Jag och Ibbe körde helt sockerfritt i november och jag har ju lovat er att uppdatera om hur det har gått. Artikeln i sin helhet hittar du på Aftonbladet Plus här. Vi tog blodprov tre gånger under månaden, en gång innan starten, en gång i mitten och sen efter avslutad sockerfri månad för att följa upp alla värden.

Med sockerfri menar jag: inget vitt socker, ingen frukt, inga kolhydrater (så lite som möjligt), inga grönsaker som växer under jord. Inget bröd, ingen pasta, inget ris, ingen bulgur. Ingen alkohol, ingen lightläsk.

Det vi åt: 
Grönsaker ovan jord
Ägg
Kyckling
Fisk
Kött
Kvarg
Keso
Bönor
Kaffe
Nötter
Vatten
Mineralvatten

Det var en påfrestande månad. Men härligt att genomföra det tillsammans med Ibbe. Jag gick ner totalt 5,2 kilo under november och tappade 11 centimeter i midjan. Det jobbigaste under den här tiden var det sociala ätandet. Jag kände mig ren, fräsch, glad och varken mätt eller hungrig. Hur har det gått sen? Det kan jag skriva i ett uppföljande inlägg.
jess_detoxJag mår bäst utan förbud med allt i lagom mängd. Det är bara det där lagom som är svårt att hitta ibland.

Kommentarer
jessicalagergren

Kommentera

 1. Moa

  Strongt! Är sugen på att testa jag också för att bli kvitt mitt osunda sockerberoende och humörsvängningar. Hur gjorde ni med mjölk? Jag som älskar kaffe med mycket mjölk, och latte…

 2. Gabriella

  11 cm i midjan låter som att du kanske är allergisk mot något? Om du vill pröva så kan du ju utesluta en av grejerna du inte fick äta i taget under en månad och sen pröva nästa grej nästa månad och se om det gör någon skillnad. Otroligt starkt jobbat! Tror inte jag hade pallat utesluta allt det där samtidigt under en hel månad. Sån sjukt stark kvinna är du 😘

 3. Sara

  Vad häftigt! Blir sugen på att prova, måste bara småäta mot mitt illamående just nu så jag undrar om man får äta nötter? Typ Paranötter, Macadamianötter, Hasselnötter, Sötmandel och Pekannötter ska ju vara bra nötter enligt lchf.
  Bra jobbat!! Kram

  1. J

   Undvik cashewnötter och jordnötter, det blir lätt många kolhydrater därifrån, men övriga nötter är okej. (Ca en näve) :)

 4. C

  Men oj! 11 cm! Det är ju helt galet. Är imponerad av att ni klarade det. Jag är beroende av socker tyvärr. Eller ja, inte bara vitt utan som du skriver; bröd, frukt osv. Håller med om att det är svårt att hitta lagom. Föredrar att äta grönt och vegetariskt, men på kvällarna äter jag gärna något gottigt; choklad, ost och kex, macka osv..hur som helst! Impad av er sockerfria månad!

 5. Diana

  Låter riktigt bra det där, det är ju så alla borde leva. Men vad svårt det är, precis som du säger, det sociala umgänget och sånt.
  bra jobbat

Annons